CD Recensies

SUPPÉ: BOCCACCIO

Suppé: Boccaccio. Hermann Prey (b., Boccaccio), Anneliese Rothenberger (s., Fiametta), Walter Berry (b., Leonetto), Kurt Böhme (bs., Scalza), Adolf Dallapozza (t., Pietro), Kari Lövaas (s), Edda Moser (s., Beatrice), Willi Brokmeier (t), Friedrich Lenz (t), Gisela Litz (ms), e.a. met het Ensemble van de Beierse staatsopera o.l.v. Willi Boskovsky. Warner 7243-566.179-2 (2 cd’s, 1u. 45’28”). 1974

De grens tussen komische opera en operette is soms moeilijk te trekken. De in Kroatië geboren in Wenen beroemd geworden Franz von Suppé, eigelijk Francesco Ezechiele Ermenegildo Cavaliere Suppé Demelli (1819 - 1895) stond te boek als operettekoning, mnaar een van zijn latere werken voor muziektheater Boccaccio uit 1879 leunt dicht tegen de komische opera aan. Het libretto van Walzel en Genée is ontleend aan Boccace ou le Décaméron van Jean Bayard.

De componist schildert daarin een levendig portret van de Italiaanse vrouwenversierder. Ter gelegenheid van de viering van zijn tweehonderdste verjaardag 18 april 2019 is het nuttig nog even de wijzen op de mooist opname van dit werk met Hermann Prey en Anneliese Rothenberger in de belangrijkste rollen. Johann Strauss expert Willi Boskovsky zorgt voor een zwierige en plezierige begeleiding.