DEBUSSY: PIANOWERKEN, BONNECAZE
CD Recensies - D

Debussy: ‘Clair de lune’ uit Suite bergamasque; L’îsle joyeuse; Images II; Preludes I nr. 1-12; La plus que lente L. 121. Véronique Bonnecaze. Paraty 128165 (74’06”). 2018

De Franse pianiste Véronique Bonnecaze verscheen voor het eerst op cd met een opname van de volledige Études van Chopin (Arcobaleno AAOC 94362), gevolgd door Pianosonate nr. 3, drie Mazurka’s en drie Écossaises   e.a. (Polymnie POL 151.167). Op haar nieuwe cd maakte ze een aardige selectie uit de vele pianowerken van Debussy die samen een fijn recital vormen. 

Daar valt veel van te genieten. Clair de lune klinkt intelligent gemoduleerd  maar niet onderkoeld, L’isle joyeuse kalm en sonoor, Images II levendig gearticuleerd. Dan volgt een lange duik in de heel gedifferentieerd uitgevoerde Préludes I en de rust keert tenslotte teug met de zacht wiegende wals van La plus que lente.

Bonnecaze vertolkt Debussy op elegante, scrupuleuze en gevoelige wijze als muziek uit een droom, waarvan men voorzichtig een sluier wegtrekt. Wie de inhoud van dit programma aanstaat, doet een goede keuze met deze uitgave.