CD Recensies

GLAZOENOV: VIOOLCONCERT, CHRISTODOULOU

Glazoenov: Vioolconcert in a op. 82; Sibelius: Humoresques op. 87/1,2; Dvorak: Vioolconcert in a op. 53 B. 108. Efi Christodoulou met het Bournemouth symfonie orkest o.l.v. John Carewe. Somm 0153 (73’16”). 2014

 

De van geboorte Griekse violiste Efi Christodoulou onderging de afronding van haar studie aan de Londense Guildhall School en won zoals meer gangbaar is diverse prijzen op concoursen. Met een verleidelijk mooie toon verleent ze het concert van Glazoenov aardig wat allure, maar heeft incidenteel wel even last met de juiste intonatie wat vooral opvalt omdat ze vrij prominent is opgenomen. Ook denkzij de aandachtige begeleiding ontbreekt het niet aan spiritueel en de finale is een bron van speelvreugde. Met charmant resultaat.

Over de hele linie slaagden beide Humoresques van Sibelius nog wat beter, sfeervoller geslaagd dankzij een milde toonvorming en ook het Dvorakconcert komt sympathiek over. Ze stuurt een risicovrije middenkoers, maar weet ook daarmee redelijk te imponeren. Niettemin blijft het Sibelius aandeel het mooiste gedeelte van dit programma.

De in The Lighthouse in Poole (Dorset) gemaakte opname bevalt op dat incidentele balansprobleem na goed.

Kijk voor alternatieven van het Dvorakconcert op de net geactualiseerde Vergelijkende Discografie; voor Glazoenov valt vooral te denken aan Vengerov (Warner 2564-63151-34) en Fischer (Pentatone PTC 5186-059) en wat Sibelius aangaat aan Kang (BIS CD 472).