ALBENIZ: RECUERDOS DE VIAJE; ESPAGNE; AZULUEJOS E.A.
CD Recensies - A

Albeniz: Recuerdos de viaje op. 71 nr. 1-7; Espagne, ’Souvenirs’ 1 en 2; Azuluejos; La vega; Navarra. Guillermo González. Naxos 8.570553 (72’35”). 2004

 

Begrijpelijk hebben pianowerken als España op. 160, Iberia en de Suites espagñola altijd gedomineerd in de belangstelling voor de pianomuziek van deze Spaanse componist. Net als Larrocha maakte González trouwens een volledige opname van Albeniz’ pianowerken. Zijn overige cd’s zijn Naxos 8.572196 en 8.554311/12.

Op de onderhave uitgave combineert hij een vroeg werk als de  wat simpele reisindrukken van Recuerdos de viaje waarin ‘Puerto de tierra’ een levendige bolero en ‘Rumores de la caleta’ een treffende malagueña blijken te zijn met latere, meer substantiële stukken.

Met name het dichterlijke, in nocturnesfeer over de vlakten bij Granada geschreven La Vega is boeiend. Minstens zo interessant zijn beide werken die bij ’s componisten dood onvoltooid werden nagelaten: Azaluejos (slaat op een geglazuurde tegel) en Navarra, voltooid door respectievelijk Granados en De Séverac.

Guillermo González toont zich een pianist die niet alleen over de vereiste instrumentaaltechnische vaardigheden beschikt, maar ook over de verbeelding die nodig zijn om deze muziek adequaat te interp

  bry med us
tucsonmeds.info
pharmaceutica diary info
medic axne
eamea med info site