TELEMANN: CONCERTI PER MOLTI STROMENTI
CD Recensies - T

Telemann: Concerti per molti stromenti. Concert voor 2 hobo’s, 3 trompetten, pauken en strijkorkest in D TWV. 54/D3; Concert voor 2 fluiten fagot en strijkorkest in b TWV. 53/h1; Sonate voor 3 hobo’s en b.c. in Bes TWV. 44/43; Sonate voor 2 violen, 2 altviolen, cello en b.c. in f TWV. 44/32; Concert voor 3 violen in F uit Tafelmusik TWV. 53/F1 (bew); Concert voor 2 hobo’s, fagot en strijkorkest in d TWV. 53/d1; Concert voor 3 hoorns viool en strijkorkest in D TWV. 54/D2; ‘Adagio’ uit Kwartet voor fluit, viool, altviool en bc. In G boek 4/5, TWV. 43/G5. Akademie für alte Musik Berlin. Harmonia Mundi HMM 90.2261 (72’20”). 2016

 

Je kunt geen combinatie van instrumenten bedenken of Telemann schreef er wel een onweerstaanbaar, goed gehumeurd concert, suite of sonate voor. Groot vakmanschap blijkt steeds wanneer hij iets van Bach, Händel met wat van Italiaanse en Franse tijdgenoten tot een mooi geheel samenstelt. Soms lijkt het zelfs even of hij Stravinsky en diens neobarok kende.

Daarbij stelt hij best hoge eisen aan de solisten, vooral natuurlijk aan de hoornisten. Verder is er afwisseling genoeg in dit programma. Dat de Berlijnse Akademie die goed weet hoe degelijke muziek naar behoren met worden gespeeld en die hier is aangewezen of uitstekend teamwork geen dirigent vermeldt, is kenmerkend.

Er wordt op alle niveaus uitstekend gepresteerd en deze uitgave is een feest voor het oor, een goed werkend geneesmiddel tegen een somber gemoed of opbeurend tijdens weer zo’n winderige, grauwe Nederlandse druildag. 

  bry med us
tucsonmeds.info
pharmaceutica diary info
medic axne
eamea med info site