TELEMANN: DUBBEL-, TRIPEL EN QUADRUPELCONCERTEN; CANTATE, FLORILEGIUM
CD Recensies - T

Telemann: Concert voor traverse, hobo d’amore, viola d’amore en strijkers in E TWV 53/e1; Concert voor blokfluit, viola da gamba een strijkers in a TWV. 52 a/1; Cantate Ihr Völker hart TWV. 1/ 921; Concert voor traverse en strijkers in D TWV. 51 d2; Concert a 4 voorblokfluit, hobo, viool en b.c. in a TWV. 43 a3; Ouverture voor 2 hoorns fagot, viool en b.c. in F TWV. 55 f16; Clare Wilkinson (ms) met Florilegium o.l.v. Ashley Solomon. Channel Classics CCS 38616 (78’46”). 2015

 

Het Engelse ensemble Florilegium viert met deze cd zijn vijfentwintig jarig bestaan een programma van dubbel-, tripel- en quadrupelconcerten van Telemann plus een cantate om zoveel mogelijk leden de kans te bieden om zich solistisch te laten horen. Naast Ashley Solomon zijn dat vooral hoboïste Alexandra Bellamy, violist Bojan Čičič, met theorbespeler David Miller en klavecinist Terence Charlston aan de b.c. kant.  Met name het tripelconcert voor fluit, hobo d’amore en viola d’amore met zijn warme klankgemiddelde is een fijne bijdrage.

De Ouverture met danssuite is het grootschaligste werk dat werd geschreven voor de landgraaf van Darmstadt. Hier manifesteren zich een tweetal hoorns en een een fagot met nadruk. Heel fijn is het razende stormgedeelte. Jammer dus dat het werk niet in zijn geheel is opgenomen omdat de speelduur op was.

Clare Wilkinson maakt de vrolijke cantate voor Driekoningen voor solostem en een obbligato instrument (in dit geval de fluit van Solomon) uit de Harmonischer Gottes-Dienst tot een hoogtepunt.

Een bijzonderheid van de inbreng van fluitist Ashley Solomon is dat ze verschillende midden achttiende Zeeuwse fluiten gebruikt: eentje van Afrikaans grenadine, andere van porselein en ivoor.

Er is veel zorg besteed aan de uitvoeringen die virtuoos en heel integer klinken.

  bry med us
tucsonmeds.info
pharmaceutica diary info
medic axne
eamea med info site