WESTERHOFF: ALTVIOOLCONCERTEN; FLUITCONCERT
CD Recensies - W

Westerhoff: Altvioolconcerten nr. 1 in G en 3 in C; Fluitconcert in D op. 6. Barbara Buntrock (va) en Gaby Pas - van Riet (fl) met het Symfonie orkest Osnabrück o.l.v. Andreas Hotz. CPO 777.844-2 (62’30”). 2014

 

In een tijd dat altvioolconcerten nog niet erg in zwang waren, schreef de Duitse componist Christian Wilhelm Westerhoff (1763-1806) er drie, naast een fluitconcert, twee klarinetconcerten en een symfonie. Maar dat was dan ook vrijwel zijn hele oeuvre. Geen wonder dat we hem nauwelijks kennen.

De uit Osnabrück komende tijdgenoot van Haydn en Mozart was zelf altviolist en schijnt dat instrument heel goed beheerst te hebben. Zoals in zijn tijd gebruikelijk hebben we te maken met het werk van vakman die met veel gevoel en raffinement concertante muziek componeerde. Het is een genoegen om daarnaar te luisteren, vooral ook omdat zowel Barbara Buntrock als Gaby Pas-van Riet deze concerten zo virtuoos, bekoorlijk en onderhoudend voordragen, daarbij attent gesteund door een gemotiveerd orkest uit de geboortestad van de componist.

  bry med us
tucsonmeds.info
pharmaceutica diary info
medic axne
eamea med info site