WAUWE, ANNELIEN VAN: BELLE ÉPOQUE

Annelien van Wauwe: Belle époque. Debussy: Première rhapsodie; Trojahn: Rapsodie voor klarinet en orkest; Pierné: Canzonetta voor klarinet en piano (bew. Jelle Tassyns); Brahms: Klarinetsonate nr. 1 in f op. 120 (bew. Berio); Widor: Introduction et rondo op. 72 (bew. Tassyns). Met het Nationaal orkest van Lille o.l.v. Alexandre Bloch. Pentatone PTC 5186-808 (59’50”). 2018

De Belgische klarinettiste en fagottiste die vooral in het buitenland al een mooi start maakte als winnares van een ARD concours, een Borletti-Buitoni trust award en al geëerde BBC New Generation kunstenares maakt nu haar cd’-debuut met een aan oorspronkelijke en bewerkte stukken uit de belle époque tijd (de periode in de Frans/Belgische geschiedenis van eind negentiende, begin twintigste eeuw).

De driedelige Rapsodie van de in Parijs levende Manfred Trojahn (1949) uit 2002 valt natuurlijk buiten dat kader, maar past als cd première wonderwel in dit programma.

Van Wauwe maakt met haar stijlvolle en zeer muzikale interpretaties een belofte waar en heeft daarbij veel baat bij de goede begeleiding door het Nood-Franse orkest. Ze is iemand om in de gaten te houden.