LELEU TRIO: STORIES
CD Verzamelprogrammas

Thomas Leleu trio: Stories. Leleu: Stories mood; Latin suite, Halton road; Stories; Jobim: Chega de saudade (bew.), Triste (bew.); Weill: ‘Speak low’ uit One touch of Venus (bew.), ‘Der Morität von Mackie Messer’ uit Der Dreigroschenoper; Berlin im Licht (bew.); Gardel: Por una cabeza (bew.); Satie: Je te veux (bew.); Hahn: A Chloris (bew.); Brahms: Guten Abend, gut Nacht op. 49/4 (bew.); Kosma: Les feuilles mortes (bew.); Legrand: thema Les paraplues de Cherbourg (bew.). Ars Produktion ARS 38.275 (65’24”). 2018

Het is niet de meest voor de hand liggende instrumentale combinatie die de Franse tubaspeler Thomas Leleu bijeenbracht, maar wel een originele. Dat hij daarvoor wat eigen werken moest schrijven, was onvermijdelijk want bestaand repertoire is gewoon niet beschikbaar, dus moest hij voor bewerkingen van meest niet te zwaar moois zorgen. Dat leidde best tot interessante resultaten.  

Nadat hij naar Berlijn was verhuisd, leerde hij werk van Weill kennen en meer in het algemeen de mengeling van culturen in Europa, Noord- en Zuid Amerika plus de daaruit voortvloeiende invloeden van klassiek, jazz, en volksmuziek.

Met Weill als kern zorgde hij voor een mooi gevarieerd crossover programma dat hij samen met Kim Barbier (p) en Kai Strobel (vibrafoon) heel virtuoos en met veel zwier uitvoert. Het is ook aardig om de bas- en tenortuba eens zo aardig in klein verband te horen.