AZNAVOORIAN, MARTA: WERKEN VAN STRAVINSKY EN RAVEL
CD Verzamelprogrammas

Marta Aznavoorian: Stravinsky: Duo concertant; Divertimento uit Le baiser de la fée (bew. Dushkin); Ravel: Vioolsonate in G; Tzigane. Met Jennifer Frautschi (p). Artek  AR 0006-2 (64’09”). 1999

 

Violist Dushin die een poos lang met Stravinsky samenwerkte en een duo met hem vormde en met bewerkingen zorgde dat beiden recitalmateriaal genoeg hadden, merkt ooit over Stravinsky op: ‘Hij gedroeg zich als een architect die wanneer hem werd gevraagd om een kamer op de derde verdieping te renoveren, terugging tot de fundamenten om de proporties van de hele structuur in orde te houden’.

Zo komen het Divertimento en in mindere mate het Duo concertant ook over. Jennifer Frautschi en Marta Aznavoorian zijn twee heel goede musici die geen spanning en overbelasting lijken te voelen, ongeacht wat de componist van hen vergt.

Dat blijkt nogmaals duidelijk uit de pittige manier waarop zij beide werken van Ravel met veel karakter vertolken. Het is een misschien niet direct erg logische, maar goed functionerende combinatie van componisten op deze aardige cd. De voordracht is steeds slagvaardig en helder en de opname klinkt goed.