CD Recensies

VIVALDI: CONCERTI CON MULTI STRUMENTI

Vivaldi: Concerten voor fluit, hobo, viool en b.c. in F RV. 88 en in g RV. 107; Fluitconcert in D RV. 429; Fagotconcert in Bes RV. 504; Celloconcert in g RV. 417; Concert voor fluit, fagot, viool en b.c. in g RV. 106; Hoboconcert nr. 11 in C RV. 450. Dorothea Seel (fl), Andreas Helm (h), Katrin Lazar (fag), Robin Michael (vc) en Shunske Sato (v) met de Münchense Baroksolisten. Hänssler CD 98.034 (63’24”). 2013

Dit gemengde programma met soloconcerten en ‘Concerti con molti strumenti’ is heel aantrekkelijk. Niet alleen door zijn afwisseling, ook door de stijlvolle wijze van uitvoering. Terloops klinken dan bovendien nog composities van Vivaldi die niet algemeen bekend zijn. De solisten krijgen zowel decoratieve als virtuoze taken te vervullen. In de bravura gedeelten spatten de vonken ervan af, de langzame delen brengen even wat rust. Het is aardig om hier even de violist en huidige leider van de Nederlandse Bachvereniging als solist aan te treffen.

De verder zonder dirigent spelende Münchense Baroksolisten spelen heel vlot en levendig in de snelle delen en aangenaam mild en expressief in de langzame.