CD Recensies

SAINT PREUX: CONCERTO POUR UNE VOIX

Saint Preux: Concerto pour une voix. ‘Concert voor een stem’,  ‘Prélude voor piano’,’Andante voor trompet’,’Concert voor piano’, ‘Adagio voor trompet’, ‘Divertissement’, ‘Variaties’, ‘Sonate vendéennel’, ‘Allegro’, ‘Harmonies’, ‘Impromptu’. Orkest o.l.v. Saint-Preux. Accord Sacem 138234  (35’24”). 2005

 

Vermoedelijk gaat het hier om een heruitgeven Musidisc opname uit 1987 met het bekendste werk van de in 1950 geboren Franse componist Christian Langlade (geb. 1950) die zich Saint Preux noemt en die, balancerend op de grens van klassiek en pop, o.a. ook een Symphonie pour la Pologne (Polydor 823256-2, AMG QTS 18208) schreef.

Bekend werd hij al in 1969 met zijn door Daniëlle Licari voorgedragen song Concerto pour une voix dat destijds de hitlijsten bereikte. Later bedacht hij daar niet langer dan een paar minuten durende begeleide soli voor piano en trompet bij en bundelde het het geheel.

Veel heeft het niet om het lijf, maar het is vlotte muziek waarnaar het voor een keertje op een sombere avond aardig luisteren is.