CD Recensies

STEEN-ANDERSEN: PRETTY SOUND

Steen-Andersen: Pretty sound. ‘On and off and to and fro’; ‘Rerendered’; ‘In her frown’; ‘Pretty sound (up and down)’; ‘Study for string instruments’. Asamisimasa. Dacapo 8.226523 (47’11”). 2009

De Deense, in Duitsland levende Simon Steen-Andersen (1976) is een multi-artist die niet alleen componeert, maar ook installaties creëert en daarbij liefst van gebaande wegen afdwaalt om onbezwaard een luchtig, zorgeloos leven te propageren. Ideaal in deze bedreigende crisistijd.  

Dat doet hij ook in zijn composities, die je daarom liefst tijdens een optreden moet horen. Helaas is het optreden van het Ensemble Modern tijdens het Holland Festival 2020 vanwege de Coronacrisis afgelast, maar als surrogaat blijft deze opname van het ensemble Asamisimasa dat bestaat uit Ellen Ugelvik (keyboards), Kristine Tjøgersen (kl), Tanja Orning (vc), Håkon Stene (slagw) en Anders Førisdal  (git). Dat speelt deze muziek met veel verve en sleept de luisteraar als een Buster Keaton mee in een doldwaas en hilarisch klanktheater. Ontspan en geniet dus maar drie kwartier.