CD Recensies

DUVERNOY/NADERMAN: DUETTEN, NOCTURNES, FANTASIEËN

Duvernoy/Naderman: Deux à deux: duetten voor hoorn en harp. Nocturnes nr. 2 en 3; Fantasieën op. 64/1, 2, 3; Fantasie en variaties ‘Sur la romance d’Otello’ op. 59; Nagasawa en Van der Zwart: Fantasia Deux á deux. Masumi Nagasawa (hrp) en Teunis van de Zwart (hrn). Et’cetera KTC 1430 (65’30”). 2011

De harp en de hoorn lijken misschien op het eerste gezicht geen voor de hand liggende partners, maar op het eerste gehoor blijken ze heel goed en onderscheidend bij elkaar te passen. De titel van deze cd is ontleend aan het stuk van harpiste Masumi Nagasawa en natuurhoornist Teunis van der Zwart.

Frédéric Nicolas Duvernoy (1765 - 1838), zelf hoornist schreef behalve een tiental Hoornconcerten o.a. ook drie Nocturnes, 20 duetten, 4 trio’s en de hier ook opgenomen Fantasie die eigenlijk met pianobegeleiding is. Wat het aandeel van de bekendere instrumentbouwer en harpist François Joseph Naderman (1781 - 185) in de werken op deze cd is, wordt niet helemaal duidelijk, maar zijn expertise kwam zeker goed te pas.

Fijnere verklankingen van deze weken zijn moeilijk voorstelbaar.