CD Recensies

FAURÉ: PROMÉTHÉE

Fauré: Prométhée op. 82. François Soulié (Prométhée), Elsa Berger (Pandore), Jean Castellat (Hermes), Rachel Esso (s., Aenoe), Guy Flechter (t., Andros), Olivier Lallouette b, Hepaisos) e.a. met het Ensemble vocal Arlège-Pyrénées en de Groupe vocal Equinoxe en de Harmonie régionale junior de Midi Pyrénées o.l.v. Désiré Dondeyne. Ariane ARI 155 (67’46”). 1992

Behalve Beethoven met Die Geschöpfe des Prometheus op. 43, Schubert met het lied Prometheus D. 674, Liszt met zijn Symfonisch gedicht nr. 5, Saint-Saëns met zijn orgelwerk Les noces de Prométhé op. 19, Scriabin met Prométhé,, le poème de feu, Fornerod met Prométhé enchaïne op 34 en Nono met Prometeo schonk ook Fauré aandacht aan de vuurgod in de vorm van een Tragédie lyrique in drie aktes op tekst van Hérold en Lorrain uit 1900.

Met drie spreekrollen en begeleiding door harmonie orkest is het een nogal merkwaardig werk dat zelden tot opvoering komt. Goed daarom dat het ten minste via deze cd in een behoorlijke uitvoering te beluisteren is.