GRAUN, J.G., C.H, C: CONCERTANTE WEKEN
CD Recensies - G

Graun, Johann Gottlieb, Carl Heinrich en Christoph: Symfonie voor strijkorkest in Bes (JGG); Concert voor viool, altviool, strijkers en b.c. in c (JGG); Fagotconcert in F )C); Concert voor blokfluit viool en strijkers in C (JGG of CHG); Concert voor fluit, 2 violen en b.c. in e (JGG of CHG). Swantje Hoffman (v), Petra Mülejans (v, va), Christian Beuse (fag), Michael Schneider (blokfl), Karl Kaier (f) met de Capella Academica Frankfurt o.l.v. Petra Mülejans. CPO 777.321-2 (62’55”). 2007

De drie broers Johann Gottlieb (1702 - 1771), Carl Heinrich (1704 - 1759) en Christoph (1693 - 1770), geboren in Wahrenbrück, vormen een waar triumviraat dat menigeen voor raadsels stelt wat hun compositorische activiteiten aan het hof van Frederik de Grte betreft. Er was ook nog een vierde, August Friedrich (1689 - 1765), maar die componeerde als organist en cantor blijkbaar niet.

Petra Müllejans selecteerde een heel aardig en representatief vijftal meest concertante werken van het drietal. Alle zijn driedelig en met aardige verscheidenheid onder de solisten. Ze zijn in dit geval in Frankfurt opgenomen met een muziekgezelschap met 17 leden dat is samengesteld uit musici van het Freiburg Barokorkest, Camerata Köln en Concentus musicus uit Wenen die daar bijeen waren voor een cursus uitvoeringspraktijk. Zo wordt een heel fraai beeld opgeroepen van de drie zeer begaafde Grauns.