CD Recensies

HAUSER: PLAYGROUND

Hauser: Playground. ‘’Fantasie’ voor fluit, klarinet en piano, ‘Nocturnes nr. 1 en 2’ voor fluit en piano, ’Drie taferelen voor drie’ (basfluit, klarinet en piano) ‘Golven’ (Klarinetsonate), ‘Stijlbreuken’ (piccolo/fluit, klarinet, piano). Trio Tastenwind. MDG MDG 903.2218-6 (70’06”). 2020 
 
Componist/klarinettist Fabian Hauser (1969) behoort tot degenen die hun weg naar meer klassiek geheten muziek vanuit de rock en jazz vonden. Het omgekeerde komt ook voor. Behalve wat over hem is geschreven in het programmaboekje is weinig over hem bekend, maar hij voelt zich hoorbaar goed thuis in deze voor hem nieuwe wereld. 
Deze cd bevat werken uit de periode 2014 tot 2018, waarbij valt aan te tekenen dat de Nocturnes bestaan uit ‘Unruhiger Traum’ en ’Winternacht’. De 3 Taferelen hebben de titels ‘Changes’, ‘Soaring’ en ‘Playground’ en Stilbrüche bestaat uit ‘Kontroverses’, ‘Chromatische Rhapsodie’ en ‘Ringelreihen’.
Vlotte, onproblematische muziek die de drie leden van het Filharmonisch orkest uit Bielefeld - Katja Schulte-Bunert (fl), Fabian Hauser (kl) en Elena Kaßmann (piano) - die elkaar ongetwijfeld goed kennen als op het lijf is geschreven. Daarmee hebben ze gezorgd voor een zestal aardige nieuwe, met veel aplomb gespeelde bijdragen aan de muziek voor deze bezetting en volkomen uit deze tijd.