CD Recensies

MILHAUD: WERKEN VOOR KLARINET, VIOOL, ALTVIOOL EN PIANO

Milhaud: Suite voor piano, klarinet en viool op. 157b; Danses de jacamirim op. 256; Vioolsolosonatine, Sonatine pastorale op. 383; Elegie voor altviool en piano op. 251; Farandoleurs op. 262; Capriccio voor klarinet en piano op. 335a; Klarinetsonatine op. 100; Duo voor klarinet en piano ‘Duo concertant’ op. 351; Scaramouche voor klarinet en piano op. 165d. Pierluigi Bernard en Angela Meluso. Brilliant Classics 95449 (58’15”). 2016

 

Veelschrijver (getuige opusummer 351) Darius Milhaud schudde een aantal aardige werken voor klarinet, altviool viool en piano uit zijn mouw. Kleurige muziekjes, ook daarom omdat er invloeden van volksmuziek, jazz, polytonaliteit en Brasziliaanse trekken in te vinden zijn. Maar de belangrijkste geur die uit deze werken opstijgt is een Provençaalse. 

Nadat violist Maro Tortorello en pianiste Angela Meluso al de volledige vioolsonates hadden vastgelegd (Brilliant Classics 95232) voegt zich nu de ook heel goede klarinettist Pierluidi Bernard bij hen om aanvullend ook dit repertoiresegment af te wikkelen. Ze doen dat met veel gusto en de juiste expressie. Het is vooral ook leuk om het bekende Scaramouche nu eens op klarinet te horen.