CD Recensies

PALMERI: MISA A BUENOS AIRES

Palmeri: Misatango - Misa a Buenos Aires. Sophie Hanne (s), Gilbert Peryra (bandoneon), Thomas Taquet (p) met koor en Pasdeloup orkest o.l.v. Michel Piquemal. Hortus 142 (40’24”). 2016

 

Zoals veel Argentijnse componisten ontleent ook Martin Palmero (1965) zijn inspiratie aan de tango en mengt deze met wat religieuze kost. De Misatango is uit 1996 en heeft de gangbare misdelen uit het ordinarium en getuigt van door couleur locale gekleurde devotie. De bandoneon herinnert ons extra aan de tango. Een sopraan Sophie Hanne lijkt hier te volstaan (op CPO 555.092-2 is een compleet vocaal kwartet te horen).   

Het resultaat is een rijk werk. Een hoogtepunt is het ‘Sanctus’ waarin vrolijke ritmen worden afgewisseld door momenten van plechtige contemplatie. De uitvoering is een goede. Met nog geen drie kwartier muziek bevat het schijfje echter wat weinig, zodat die CPO opname die ook nog Tango Gloria bevat en waaraan vier zangsolisten en het Cuarteto Rotterdam meewerken aantrekkelijker is.

 

Meer werken van Martin Palmeri - Sobre las cuatro estaciones,  Cellosonate en Negro y negro - zijn te vinden op Symphonia SY 05303.