CD Recensies

PUENTE, DE LA: MUZIEK IN DE KATHEDRAAL VAN JAÉN

La Puente: Muziek in de kathedraal van Jaén. Miserere mei, Deus; Lavanderita soy; A dónde, niña harmosa; Cantates Del risco se despeña la fuentecilla hermosa; Con al más puro fervor. Maria Espada (s), Marta Infante (ms), Jesús Garcia Aréjula (b) met Vandalia en het Sevilliaans Barokorkest o.l.v. Enrico Onofri. Passacaille 1037 (56’10”). 2012  

 

In vele muziekencyclopedieën en in Wikipedia is weinig te lezen over de uit Toledo stammende en tot priester gewijde Juan Manuel de la Puente (1692 - 1753) die was als Spaanse vroeg-barok componist vanaf zijn negentiende   als een van de opvolgers van Francisco Guerrero verbonden aan de capella van de imposante, massieve kathedraal in het Andalusische Jaén om  de plechtige en feestelijke momenten daar van muziek te voorzien.

Gelukkig is veel van zijn werk in de archieven van de kerk bewaard gebleven, zodat Enrico Onofri en zijn team daaruit konden putten voor deze waardevolle en welkome cd met heel goede uitvoeringen die getuigen van het grote kunnen en dit vakmanschap van deze componist.