CD Recensies

PASQUINI: FORZA D'AMORE, LA

Pasquini: Forza d’amore, La. Bernadette Lucarini (s., Nise), Alessandra Rossi (s., Filli), Enzo di Matteo (bs. Silvio), met het Kamerorkest dell’Associzione in canto kamerorkest o.l.v. Fabio Maestri. Bongiovanni GB 2067-2 (58’39”). 1987
 
De in Rome geboren Bernardo Pasquini (1637 - 1710) maakte in twee opzichten naam: als gevierde klavecinist en componist van klaviermuziek naast Frescobaldi en Scarlatti en als componist van oratoria en opera’s. In dit laatste genre schreef hij 18 werken, waarvan La forza d’amore in 1677 ontstond. Het libretto is van Filippo Apolloni en de handeling gaat over de gebruikelijke barokke liefdesverwikkelingen en persoonsverwisselingen waarna na veel verwikkelingen een happy end volgt.
De drie zangers van deze opname geloven in de zin en de betekenis van het werk en zorgen voor heel goed vocaal acteerwerk, daarbij goed geholpen door de spitse begeleiding van Fabio Maestri. Het smaakt naar meer, maar er blijken verder nog geen opera’s van Pasquini te zijn opgenomen.