CD Recensies

ROSSINI: ERMIONE

Rossini: Ermione. Cecilia Gasdia, Margarita Zimmermann, Ernesto Palacio, Chris Merritt, William Matteuzzi, Simone Alaimo, Elisabetta Tandura en Mario Bolognesi met het Praags filharmonisch koor en het Monte-Carlo filharmonisch orkest o.l.v. Claudio Scimone. Erato ECD 75336 (2 cd’s, 2u 02’). 1987

 

Het libretto is gebaseerd op Racine’s tragedie Andromaque en voert Hermione, Andromachus, Pyrrus, Orestes, Pylades, Phoenix en Attalus ten tonele. Het oorspronkelijke verhaal wordt niet precies gevolgd want de aandacht gaat meer uit naar Hermione dan naar Andromachus. 

In de titelrol maakt Cecilia Gasdia van haar aria uit de tweede akte een glanspunt. De twee tenoren Palacio en Merritt – leveren fraaie bijdragen als Pyrrus en Orestes, ook de derde tenor Matteuzzi is een geloofwaardige Pylades. Alaimo is een donkere Phoenix. En Zimmermann een warm getimbreerde Andromachus.

Scimone, op voor hem alleen schijnbaar vreemd terrein zorgt voor een frisse, nadrukkelijke vertolking door koor en orkest. Voor wie het werk ook in beeld wil beleven, is er een opname uit Glyndebourne (1995), gedirigeerd door Andrew Davis op Warner 0630-1012-2.