CD Recensies

ROSSINI: LIEDEREN

Rossini: Liederen uit Soirées musicales (11) en Péchés de vieilesse (9). Miah Person (s), Stella Doufexis (ms), Bruce Ford (t) en Roger Vignoles (p). Hyperion CDA 67647 (78’48”). 2007 

 

Wat was het niet mooi geweest wanneer de zangers zich ook nog hadden kunnen wijden aan meer liederen uit de Péchés op een volgende cd. Maar goed: laten we dankbaar zijn voor de volledige Soirées musicales.

Daaruit worden normaal de acht solistische liederen verdeeld over sopraan en mezzosopraan, terwijl ‘La danza’ toevalt aan de tenor (met herinneringen aan grootheden van  Caruso tot Pavarotti).

Hier neemt Bruce Ford drie liederen voor zijn rekening en hij doet dat knap en met verbeelding. In het duet ‘Les amants de Séville’ uit Péchés is hij de partner van Stella Doufexis; samen maken ze dat tot het hoogtepunt van het programma.

Maar ook de beide dames zetten hun beste beentje voor en Miah Person is nog wel overtuigender in ‘La pastorella dell’Alpi’ dan in het lastiger ‘La chanson du bébé’. Maar mooi lukt het verder allemaal. 

Laten we echter de glansrol van pianist Vignoles niet vergeten. Hij beschikt over de techniek en de flair om alle horden van zijn lastige partijen met schijnbaar gemak te nemen. 

Recitals van geringere omvang zijn er onder meer van Rockwell Blake (t), Gérard Lesne (alto) en Antonio Pappano op EMI 555.614-2 en sopraan Eva Mei en pianist Fabio Bidini (RCA 09026-068025-2).