CD Recensies

BEETHOVEN: TRIO VOOR 2 HOBO'S EN ALTHOBO E.A.

Beethoven: Trio voor 2 hobo’s en althobo in C op. 87 (bew); Trio voor piano, fluit en fagot in G WoO. 37; Variaties voor 2 hobo’s en althobo in C over Lá ci darem la mano’ WoO 28 (bew); Hoornsonate op 17; Duo voor klarinet en fagot in Bes WoO. 27. Eric le Sage (p) met leden van Les vents français Emmauel Pahud (fl), François Leleux (h) Paul Meyer (kl) Gilbert Audin (fag), Radovan Vlatkovic (hrn). Warner 019029-5919566 (79’43”). 2016

 

Als ex-hoboïst veren mijn hart en ziel op, want – Wim Kan zei het al – twee hobo’s zijn mooier dan één. En als er dan ook nog een althobo bij komt…… Bovendien gaat het om een ontdekkingsreis naar legitieme, maar toch wat onbekende, apocriefe werken van Beethoven die desondanks meest de stempel van de grote meester dragen in combinaties van werken waarin de instrumenten telkens opnieuw worden verdeeld.

Voeg daarbij dat het om zeer verzorgde, treffende, scherpzinnige en zelfs pakkende interpretaties van werken voor blazers in kleine bezetting gaat en mooie ontdekkingen aan het licht brengt en succes van deze eminente vier Fransen met de grote Kroatische hoornist die tijdenlang in het Berlijnse Radio symfonie orkest zat en ook doceert in Salzburg en Madrid.