CD Verzamelprogramma's

ZERO TRIO: OUT OF THE BLUE

Zero trio: Out of the blue. Hummel: ‘Galapagos’, ‘Jungle voices’,  ‘Out of the blue‘, ’Submarine’, ‘Petrouchka on the tightrope’, ‘Exposition’; Chapelle: ‘A little song’, ‘Lullaby’, ‘Ghost trio’, ’Sweet pain’, ‘In the net’, ‘Dragonfly wings’, ‘Vienna’, ‘Ground zero epitaph’, ’Lacrimosa’. TYXart TXA 12003 (74’32”). 2012 
 
De kunst van het  improviseren was in de klassieke muziek gebruikelijk, maar tegenwoordige musici zijn er nauwelijks behoord in geschoold. Maar als ze fantasie en voldoende speelvaardigheden hebben, kunnen ze een eind komen. Dat wordt hier aangetoond.
Het gaat om collectief geschreven composities van violiste Corinne Chapelle en pianist Franz Hummel die samen met cellist Alexander Suleiman (die geen eigen bijdragen leverde) het Trio Zero vormen. Dat trio is best sterk in het improviseren, vandaar de titel Out of the blue. Het drietal maakt niet van te voren een plan of een schema, maar speelt er gewoon spontaan op los wat vaak tot avontuurlijke resultaten leidt.
Het is aardig om hen op de eenmaal ingeslagen paden te volgen, want virtuoos zijn ze ook en de muzikale resultaten zijn de moeite waard.