CD Verzamelprogramma's

THOMPSON, CANDIDA: LENTO RELIGIOSO

Candida Thompson: Lento religioso. Berg: Pianosonate in b op. 1 (bew. Van Klaveren); Korngold: ‘Lento religioso’ uit Serenade op. 39; Bruckner: ‘Adagio’ uit Strijkkwintet in F WAB. 112 (Bew.); Bridge: Lament; Lekeu: ‘Adagio’ voor strijkorkest V. 13; Wagner: Voorspel Tristan und Isolde (bew. A. Williams); Strauss, R.: Voorspel Capriccio op. 85. Met Amsterdam Sinfonietta. Channel Classics CCS 36620 (77’19”). 2014/20
 
Of een cd als deze in tijden van de Coronacrisis, Allerzielen en Allerheiligen 2020 troost en opluchting biedt of alleen maar tot meer zorg en pessimisme leidt is een kwestie van wie er in welke eigen omstandigheid naar luistert. Persoonlijk vind ik degelijke verzamelprogramma’s een verschrikking en stel ik liever zelf iets bemoedigends samen. Maar, zoals in het tekstboekje staat: ‘This tender, melancholy and languishing album is intended for the inquisitive listener’ en het is te hopen dat die er veel aan heeft.
Aan de uitvoeringen en de opname zal het niet liggen, die zijn zoals altijd bij Nieuw Sinfonietta en Channel Classics van voortreffelijk gehalte.