CD Verzamelprogramma's

SHYBAYEVA, HANNA: LET'S DANCE

Hanna Shybayeva: Let’s dance. Scarlatti, D.: Pianosonates in D L. 466, K. 96, b L. 33, K. 87 en D L. 461, K. 29’ Couperin, F.: ‘Soeur Monique’, ‘Les fauvettes plaintives’, ‘Le tic-loc-choc’ uit Pièces de clavecin, boek 3; Chopin: Mazurka’s nr. 37-39 op. 59/1-3; Debussy: Pour le piano; Gershwin: Preludes nr. 1-3; Kapoestin: Pianosonate nr. 6 op. 62. ARS 38.542 (68’27”). 2016

 

In dit recital neemt de Haagse Hanna Shybayeva de nieuwsgierige luisteraar ruim een uur lang mee op interessante reis door de muziekgeschiedenis die begint in de eind zeventiende eeuwse Italiaanse en Franse barok, het romantische tussenstation Chopin met drie van zijn mooist Nazurka’s en het impressionistische van Debussy uitgebreid aandoet om via een drietal fijne Preludes van Gershwin uit 1926 in 1991 te eindigen bij een sonate van Nikolaj Kapoestin (1937).

Natuurlijk is niet al deze muziek een Aufforderung zum Tanz, zoals de titel van de cd suggereert, maar er kan wel op worden gedanst. Belangrijker. I dat de pianiste alle passerende stijlen en karakteristieken goed weet te typeren en ze zonder uitgesproken voorkeur een goed profiel geeft.

Een technische bijzonderheid is nog dat ze op haar Steinway Grand van haar optreden een Studio-Konzert maakt in de Bauer Studio in Ludwigsburg waar Jarrett en Corea opnamen maakten.