CD Verzamelprogramma's

SIE, ANTON, HARPRECITAL

Sie, Anton: J.S. Bach: Preludium nr. 8 in e uit het Wohltemperiertes Klavier I  BWV 853; C.Ph.E. Bach: Sonate in G Wq. 139; Croft: ‘Ground’ uit Suite nr. 3 in c; Spohr: Fantasie in c op. 35; Tournier: Suite nr. 1 op. 29 ‘Trois images’; Fauré: Impromptu op. 86; Renié: Contemplation; Ballade fantastique. Ars 38.013 (67’36”). 2005

 

De 22-jarige Nederlandse harpist Anton Sie, leerling van Ernestine Stoop in Den Haag, won na eerder in eigen land en elders al diverse prijzen (Prinses Christina concours, Nederlandse harpwedstrijd, concoursen in Lille en Moskou) in 2004 de eerste prijs en een extra onderscheiding tijdens het door de Duitse ARD TV Musikwettbewerb in München en kreeg kort daarop de mogelijkheid om in Wuppertal zijn eerste cd te maken.

Het resultaat mag er wezen. In technisch opzicht lukt zoals dat tegenwoordig met veel debuterende jongeren het geval is dankzij een gedegen basis alles uitstekend zodat de harpist zich volledig aan de expressie en gewenste vooral ook dynamisch gedifferentieerde stijl kan wijden. Waar nodig bezit zijn spel ook goede vaart, elders zorgt hij voor verstilling. Hij gaat daarbij mooi subtiel te werk en de glasheldere opname laat dat alles keurig tot zijn recht komen.