CD Verzamelprogramma's

POLKASTRA: BRUILOFTSALBUM, HET

Polkastra: Het bruiloftsalbum. Daniel Lapp (flu,pet, fiedel, mandoline, gitaar, zang, harmonica, bas), Lara St. John (v), Michael Atkinson (hoorn), Ronn Yediddia (accord., piano), Mark Timmermann (fag., contraf.), Yival Edoot (slagw.) en Jack Campbell (el. Bas). Ancalagon ANC 140 (66’18”). 2013

 

Deze leuke, originele cd werd in de V.S. uitgebracht vlak voor Valentijnsdag 2013 en biedt onder de subtitel The joyful sounds of the perfect wedding day een zestiental arrangementen horen. Het programma is zoals alle goede dingen in drieën verdeeld: de ceremonie, het feest en tot slot een kort einde van de avond.

Geheide bekende en te verwachten nummers komen in veelal bekorte, maar handig en kleurig gearrangeerde vorm voor wisselende bezettingen langs. Het zal niemand verbazen daar bij onder meer om te beginnen de Trumpet voluntary van Clark en vervolgens bruidskoren van Wagner en Mendelssohn, het Ave Maria van Schubert, de Canon van Pachelbel en Elgar’s Salut d’amour te horen langskomen.

Om het geheel een internationaal karakter te geven, horen we in het vervolg verder een Keltische trouw medley uit Ierland, O sole mio uit Italië, een kosher kuikendans uit de V.S., Le jardin d’amour uit Frankrijk, het Jiddische Fun der khupe, Napoli uit Albanië, Por una cabeza uit Argentinië en tot besluit Novaceks 4th Street drag en Donaldsons My buddy.

De zeven musici van Polkastra die dit voorschotelen hebben hoorbaar plezier in hun bijdragen die verrassend, geestig en mooi afgewerkt klinken. Voor zover sprake is van gezongen bijdragen zou men haast een Nederlandse versie wensen, hoewel als linga franca het Engels natuurlijk voldoende algemeen is ingeburgerd.