CD Verzamelprogramma's

NIEUW VOCAAL AMSTERDAM: KERSTSPEL

Nieuw Vocaal Amsterdam: Kerstspel. Wij komen tezamen; Veni veni Emmanuel; Kinderen zwijgt zo moogdi horen; Valasus; Doe die rose van Jericho; Op ene Kerstnacht; Bach, J.S.: ’Sinfonia’ uit Weihnachtsoratorium; Maria die zoude naar Bethlehem gaan; Sint Jozef ging al treuren; Nu zijt wellokome; Laet ons met met verheughden springen; In ’t stalleke van Bethlehem; Gloria in excelsis Deo; Hoe leidt dit kindeke; Ik kniel aan uwe kribbe neer; Er is een roos ontsprongen; Herders, laat uw bokken en schapen; Er is een kindeke geboren op aard; In dulci jubilo; T’is geboren het Godd’lijk kind; Klein klein Jezuke; Kling klokje klingeling; Stille nacht; Midden in de winternacht; A la Berliner Postiljon; Kerstverhaal. Met Dieuwertje Blok (vertelster) en het Amsterdam barokorkest o.l.v. Ton Koopman. Challenge CC 72267 (59’13”). 2017

 

Nieuw vocaal Amsterdam is een conglomeraat van kinderkoren uit Amsterdam en omgeving met een kleuterklas, een piccolokoor, een jongenskoor, een intermezzokoor, een ouverturekoor, een concertkoor en talentenkoren. De Capella juvenalis pro musica wijdt zich aan oude muziek en gemeen hebben alle dat ze deel uitmaken van een heel nuttige klassieke zangopleiding.

Voor deze opname treedt een groep aan die meest minder bekende Oud-Hollandse Kerstliederen, een paar op Latijnse tekst en een paar bekendere zoals het onvermijdelijke Stille nacht zingt.

Het heeft iets ontroerends om goed getrainde ‘onschuldige’ kinderstemmen dit materiaal met Dieuwertje Blok en een mooie begeleiding van Ton Koopman en zijn orkest te beluisteren. Na 25 vocale bijdragen leest Dieuwertje Blok in zeven minuten het Kerstverhaal voor. Een aparte ‘Kerstplaat’, maar dan anders voor jong en oud.