CD Verzamelprogramma's

MACKENZIE, HARRIET EN CHRISTINA LAWRIE: WERKEN VOOR VIOOL EN PIANO VAN GRIEG, TCHAIKOVSKY EN PROKOFIEV

Harriet Mackenzie en Christina Lawrie: Grieg: Vioolsonate nr. 3 in c op. 45; Tchaikovsky: Souvenir d’un lieu cher op. 42 nr. 1-3; Prokofiev: Vioolsonate nr. 1 in f op. 80. Nimbus NI 6368 (67’24”). 2014

 

Eerder maakte de Britse violist Harriet Mackenzie die ook n Amsterdam optrad een opname met de titel A eventul morning in East London met eenentwintigste werken voor viool en orkest van Paul Patterson, Deborah Pritchard, David Matthews, Robert Fokkens en Emily Doolittle (Nimbus NI 6295).

Hier werkt ze met haar begeleidster Christina Lawrie op intiemer schaal aan een aardig Noors/Russisch programma met drie composities die men zelden bij elkaar ziet, maar die een mooi divers geheel vormen. 

Harriet Mackenzie en Christina Lawrie vormen een hecht duo waarop goed te bouwen is. Ze spelen heel communicatief, onderscheid makend tussen de stijlen, virtuoos en zelfverzekerd en uiten zo hoezeer ze in de kracht van deze muziek geloven. Een optreden met veel glans, mede dankzij de mooie opnamekwaliteit.