CD Verzamelprogramma's

MARGARETHA CONSORT: SWEET QUARANTINE

Margaretha consort: Sweet quarantine. Dowland/van Eyck: ‘Lachrimae pavan’ (bw,); Huygens: ‘Quare tristis es’; Purcell: ‘Elegie bij de dood van koningin Mary’, Z. 504; Dowland: ‘Fortune, my foe’, ‘Flow my tears’; Buxtehude: ‘Herr wenn ich nur dir hab’; Schütz: ‘Von Gott will ich nicht lassen’. Margaretha Consort (29’16”). 2020
 
Het oude muziek ensemble Margaretha consort maakte van de nood een deugd. Een onzekere periode met of zonder mondkapje en de voorgeschreven onderlinge afstand trotserend, maakte het in de Hervormde Kerk in Kootwijk een opname met een selectie uit werken, die volgens eigen zeggen (ik citeer) na lang nadenken een mooi toepasselijk beeld geven van het leven in al zijn facetten en universele vragen van de mens. In de teksten passeren tranen, droefenis, epidemieën, begrafenissen, klaagzangen en vergankelijkheid. Maar er is ook hoop en vertrouwen dat het allemaal weer goed komt.
Het zijn Marjon Strijk (s), Margreet Rietveld (s), Sascha Mommertz (blokl), Marit Broekroelofs (vdg), David Mackor (luit, theorbe) die het programma met mooie bewerkingen voor hun rekening nemen.