CD Verzamelprogramma's

MEEUWSEN, NIKOLA: PIANORECITAL

Nikola Meeuwsen: Schumann: Carnaval op. 9; Scriabin: ’Poèmes’ op. 32 nr. 1 en 2; Bach, J.S.: ‘Nun komm der Heiden Heiland’ (bew. Busoni) BWV. 659, ‘Jesus meine Freude’ (bew. Hess) BWV. 147; Brahms: ‘Intermezzi’ op. 117 nr. 1-3. AvroTros ATKP 006 (67’11”). 2020
 
De jonge Nederlandse pianist Nikola Meeuwsen (2002) won reeds een jaar na zijn eerste pianoles in 2012 het Steinway concours, in 2014 het Concertgebouw Concours en in 2019 de Concertgebouw Young Talent Award. Hij werd opgeleid in de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als achtjarige volgde hij op YouTube pianisten als Horowitz en liet zich daardoor inspireren. Al na de eerste pianoles van Marlies van Gent stond vast: hij wilde niets anders dan beroepspianist worden. Later daarna reisde hij eens per maand naar het Italiaanse Imola om aan de bekende Accademia internazionale les te nemen bij Enrico Pace en zo werd hij al gauw op nog steeds jonge leeftijd een pianist die het talentschap achter zich liet en als volleerd kunstenaar begon carrière te maken.
Dat was alles bijeen genoeg voor de AVROTROS om een cd opname met hem te maken nadat hij was geselecteerd voor het talententraject ‘AVROTROS presenteert’. Luister zelf maar hoe goed hij is in dit mooi gevarieerde recital waarin hij zijn niet geringe kunnen toont.