CD Verzamelprogramma's

MAYER, ALBRECHT: SONG OF THE REEDS

 

Mayer, Albrecht: Song of the reeds. Klughardt: 5 Schilflieder naar gedichten van Lenau voor hobo, altviool en piano op. 28; Schumann: 3 Romances voor hobo en piano op. 94; Von Herzogenberg: Trio voor hobo, hoorn en piano op. 61; Steinmetz: Liebesruf eines Faun voor  althobo en piano; Becker: Prélude-Imrovisation; Weismann: ‘Lento, molto tranquillo’ voor hobo en piano uit op. 39. Met Tabea Zimmermann (va), Marie-Luise Neunecker (hn) en Markus Becker (p). Decca 478.3564 (64’11”). 2011

 

Na de cd’s In Venice (Decca 478.0313), Voices of Bach (Decca 478.1517) en Bonjour Paris (Decca 478.2564) koos de huidige eerste hoboïst van het Berlijns filharmonisch orkest ditmaal primair werken uit de Duitse romantiek, overgaand naar het heden met een bijdrage van zijn pianobegeleider.

Het bekendst zijn natuurlijk de Romances van Schumann. De overige werken circuleren voornamelijk in kringen van hobospelers die zich in het algemeen terecht beklagen dat de romantiek hen zo weinig materiaal leverde. Hier wordt wat dat betreft op bescheiden schaal enig correctief werk verricht.

Verwacht niet eindelijk eens vergeten meesterwerken te horen, maar aardig en afwisselend is het programma zeker, juist ook door de verschillende bezettingen.

Mayer die – het is precies vermeld – Mönnig hobo’s bespeelt die zijn voorzien van BAI rieten zorgt naar verwachting voor optimale interpretaties en laat zijn instrument inderdaad in allerlei stemmingen zingen. Met zijn partners had hij het niet beter kunnen treffen.