CD Verzamelprogramma's

LAMM, ANNELIES: VOCE DI DONNA

 

Lamm, Annelies: Voce di donna. Ponchielli: ‘Voce di donna’ uit La Gioconda; Tchaikovsky: ‘Aria van Pauline’ uit Schoppenvrouw; Wagner: ‘Weiche Wotan’ uit Rheingold; Rossini: ‘Cavatina’ uit Stabat Mater; J.S. Bach: ‘Erbarme Dich’ uit Matthäus Passion; Mendelssohn: ‘Ein Engel’ uit Elias. Annelies Lamm (ms) en Alistair Lilley (p) (24’35). Besteladres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via www.annelieslamm.com.

 

Wat deed je vroeger als ambitieuze, om aandacht vragende musicus? Je nam vrij primitief in de badkamer een cassettebandje op en stuurde dat naar ‘de radio’ in de hoop op een uitnodiging.

De tijden zijn veranderd en tegenwoordig zorg je dat een zo goed mogelijke demo opname in beeld en geluid wordt gemaakt en die ‘gooi je op internet’ in de hoop dat geïnteresseerden hem daar als nietige zandkorrel in een weidse Sahara terugvinden. 

Of je maakt onder zo goed mogelijke omstandigheden, dat wil zeggen met bekwame begeleiding en liefst in een opnamestudio(otje) een promo cd. Dit laatste is de weg die mezzo Annelies Lamm bewandelt. Geleidelijk aan loopt haar engagement bij de Nationale Reisopera af en ze wil nu breder haar vleugel uitslaan.

Als staalkaart van haar brede repertoire en inzetbaarheid biedt ze goed voorbereid door coach Hanneke de Wit en gesteund door repetitor Peter Nilsson uiteraard voornamelijk Italiaans, Russisch, Duits operarepertoire en Duits oratoriummateriaal aan. Dit moois is ook via YouTube te beluisteren.

Het is maar een toevallig voorbeeld uit vele van zelfpromotie, waarbij het hier vooral over het fenomeen als zodanig gaat.