CD Verzamelprogramma's

KESTEREN, REMY VAN: SHADOWS

Remy van Kesteren: Shadows. Shadow; River somewhere 1 en 2;   Garden and walls; Dancing on the rooftops of the dead; This reminds you; Close in on dreams; A snake through you thoughts; All that it seems; Doesn’t everyone see. DG 393.8811 (46’23”). 2018

Dan beschik je over de mooie grote nieuwe Réus harp met twee extra bassnaren en een nieuw dempingsmechanisme en in plaats om de glorie daarvan in bestaand of nieuw serieus materiaal op zichzelf te laten horen, worden de harpklanken door de toegevoegde synthesizer van Maarten Vos, drums van Nicky Hustinx, vibrafoon en af en toe menselijke stemgeluid en een hoorn van Morris Kliphuis aangevuld en verdund. Wat zich in zijn vorige opname Tomorrow eyes aankondigde, is een feit geworden: de harpist heeft in alle vrijheid zijn eigen weg gekozen in de pop- en songwereld.

Zo ontstond een mengsel van minimal, pop, jazz, wereldmuziek, elektronisch en ambient waarin klassiek nog slechts een ondergeschikte rol speelt. Goed voor de fans van Van Kesteren die hem bewonderend op de voet zullen volgen, slecht voor deze rubriek die afscheid van hen hem neemt. De korte speelduur helpt ook niet.