CD Verzamelprogramma's

INJUSHINA, ANASTASIS: PIANOCONCERTEN VAN J.S., C.P.E. EN J.C. BACH

Anastasia Injushina: Bach, C.P.E.: Pianoconcert nr. 2 in D Wq. 43/2, H. 472; Bach, J.C.: Pianoconcerten in D op. 7/3 en in Es op. 7/5; Bach, J.S.: Pianoconcert nr. 2 in E BWV 1053. Met Camerata Hamburg o.l.v. Ralf Gothóni. Ondine ODE 1224-2 (69’25”). 2012

 

Wie een moderne concertvleugel voor lief neemt, kan veel genoegen beleven aan dit viertal concerten van vader Bach en twee van zijn meest getalenteerde zonen, temeer daar het niet de meest voor de hand liggende werken betreft.

Anastasia Injushina verwierf de nodige publiciteit nadat ze in 2007 bij de Duitse ARD een muziekconcours had gewonnen. In 2009 werd ze artistiek leider van het Lentelicht kamermuziek festival in Helsinki.

Hier toont ze zich als een vertolkster die redelijk goed van de heersende uitvoeringsstijl op de hoogte is en zich daarnaar richt, vloeiend en soms ook parelend speelt, gevoel toont voor een zekere strengheid die nodig is bij van Bach sr. en evenzeer van de Empfindsamkeit die gewenst is voor de Berlijnse Bach. Ze maakt dat de muziek vanzelfsprekend klinkt, articuleert helder, fraseert duidelijk en zorgt voor bescheiden versieringen in de langzame delen.

De strijkers van Camerata Hamburg begeleiden haar goed ondersteunend.