CD Verzamelprogramma's

GASTINEL, ANNE: AMERICAS

Gastinel, Anne (vc): AmericasPiazzolla: ‘Adios nonino’; ‘Le grand tango’; ‘Café’ uit Le grand tango; ‘Michelangelo’; ‘Oblivion’; Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras nr. 1; Sandrine Piau (s): Bachianas Brasileiras nr. 5. Met de cellisten uit het Frans Nationaal orkest. Naïve V 5378 (65’56”). 2014

 

De Franse celliste Anne Gastinel blijkt steeds uit te zijn op het persoonlijk voorstellen van onbekendere werken Dat ze na het album Iberica met gitarist Pablo Marquez (Naïve V 5182) uit 2009 nu Zuid-Amerika bezoekt is dus misschien niet zo verwonderlijk. Haar muzikale visite betreft een paar van de bekendere tango’s van Piazzolla in een goede bewerking voor solocello, en met orkestrale cellobegeleiding in Villa-Lobos’ driedelige Bachianas Brasileiras nr. 1 en tot slot als aangename verrassing samen met sopraan Sandrine Piau de tweedelige Bachianas Brasileiras nr. 5.

Na cellist Yo-Yo Ma die in het programma Libertango met een kamermuziekgroep, compleet met bandoneon Piazzolla speelde (Sony S2K 92857), waagt de Française zich hier dapper en met succes alleen aan. 

In Villa-Lobos’ Bachianas Brasileiras nr.1 heeft ze nauwelijks concurrentie te duchten, in nr. 5 neemt ze het vooral dankzij de veelzijdige Piau moedig op tegen eerdere grootheden als Jill Gomez (Hyperion CDA 66257) en Renée Fleming (RCA 09026-68538-2).