CD Verzamelprogramma's

FUSE: STUDIO 2

Fuse: Studio 2 ‘Dlgislee’. Ten Holt: Capriccio; Ravel: ‘Miroirs’ uit Alborada del gracioso; Petrucciani: La champage; Bach, J.S.: Brandenburgs concert nr. 5 in D BWV. 1050 (fragm.); Ferrante: Stick-to-it-lie-Ness; Edgar Meyer/Bela Fleck: Chromium Picolante; Monk/Williams/Hanihghen: Round midnight; Ravel: ‘Toccata’ uit Le tombeau de Couperin; Falla: ’Rituele vuurdans’ uit El amor brujo;  Ged. uit Siete canciones populares españolas; Ligeti: ‘Cantabile’ uit Musica ricercata. Fusemusic (41’31”). 2018

 

Voor wie niet naar een van de ‘live’ optredens van het altijd weer verfrissende en inventieve Fuse met het strijkkwartet met Julia Philippens en Emma van de Schalie (v), Adriaan Breunis (va) en Mascha van Nieuwkerk (vc), versterkt met Tobias Nijboer (cb) en Daniel van Dalen (slagw) gaat, zijn er vaak in het koudere jaargetijde optredens van hen in Podium Witteman op de vroege zondagavonden, Ned. 2.

Op de cd Studio 1 (Warner 54197-42183) werd een eerste greep uit de volle grabbelton van stijlen en genres gedaan en in fraai passende bewerkingen enthousiast en technisch gaaf gerealiseerd, hier is een vervolg dat door zijn verscheidenheid haast nog frappanter is.

Om me tot mijn voorkeurs muziekgenre te beperken: je moet er maar op komen om Bach, Falla, Ravel, en Ligeti tot een vloeiende eenheid samen te brengen. Het lijkt Fuse voor de wind te gaan. Verscheen Studio 1 nog bij Warner, nr. 2 wordt in eigen beheer uitgegeven. Hopelijk heeft het hechte clubje ook daar succes mee.