CD Verzamelprogramma's

CREMELOQUE TRIO: TRIO'S VOOR HOBO, FAGOT EN PIANO

Trio Cremeloque: Trio’s voor hobo, fagot en piano. Lailliet: Terzetto op. 22; Ravel: Pavane pour une infante défunte (bew.); Poulenc: Trio voor piano, hobo en fagot FP. 43; Rachmaninov: Trio élégiaque in d op. 9b (bew.). Solo Musica SM 213 (49’26”). 2013

 

Zoals Maurice Bourgue, Sergio Azzolini en Kimiko Imani of hun cd met Trio’s voor hobo, fagot en piano (Sony 190758-2081-2) al aantoonden, is het aantal oorspronkelijke werken voor hobo, fagot en piano beperkt en komt het om volledige programma’s te vullen aan op het spelen van bewerkingen.

Het Trio Cremeloque, dat bestaat uit Savka Konjikusic (p), Luis Marques (h) en Franz Jürgen Dörsam (fag) brengt de enige (?) twee oorspronkelijke werken van Théodore Lailliet, zelf hoboïst (1837-1892) uit 1872 en Poulenc uit 1926, een aan Falla opgedragen werk, samen met bekende werken van Ravel en Rachmaninov in letterlijk luchtiger gewaad.

Er wordt heel gaaf en fris van de lever gemusiceerd en op deze manier blijken ook Ravel en Rachmaninov in hun nieuwe verschijningsvorm goed  te voldoen.