CD Verzamelprogramma's

BACZEWSKA, MAGDALENA: MUSIC FOR DREAMS 2

Magdalena Baczewska: Music for dreams 2. Chopin: Nocturne nr. 8 in Des op. 27/2; Rachmaninov: ‘Andante’ uit Corellivariaties op. 42; Debussy: ‘La fille au cheveux de lin’ uit Préludes I; Schumann: Romance op. 28/2; Schumann: ‘Der Dichter spricht’ uit Kinderszenen op. 15; Ravel: ‘La vallée des cloches’ uit Miroirs; Schumann: ‘Abends’ uit Fantasiestücke op. 12; Brahms: Intermezzo op. 117/1; Grieg: ‘Arietta’ uit Lyrische stukken op.12; Chopin: (ged.) ‘Largo’ uit Pianosonate nr. 3 in b op. 58. Bluesleep 50165205 (39’28”). 2011

Naarmate er meer bekend wordt over ons slaapgedrag is onze belangstelling daarvoor ook gegroeid. Tijdens het slapen zijn er verschillende fasen, die samen de slaapcyclus worden genoemd. De eerste drie behoren tot de NREM (Non-Rapid—Eye-Movement) slaap die behoren tot het inslapen. Als alles goed is, begint het met de sluimerfase na het sluiten van de ogen. Wie daaraan toegeeft valt daarna in slaap waardoor de hersenactiviteit afneemt. Maar steeds meer mensen hebben moeite met inslapen en om dat te vergemakkelijken zijn allerlei programma’s ontwikkeld. 

Ook pianiste Magdalena Baczewska draagt een steentje bij aan een muzikale component voor de ontwikkeling van slaaphulp in samenwerking  met Jordan Stern van BLUESLEEP en de Faculteit van de Montclair universiteit in New Jersey.

Voor het programma van Music for dreams 2 koos ze een aantal muziekfragmenten die ze op haar eigen, bewust afwijkende wijze interpreteert om zo een volgende bijdrage te leveren aan het helpen om in dromenland te komen. Het proberen waard.