ASTANOVA, LOLA: CHOPIN PROJECT, THE
CD Verzamelprogrammas

Lola Astanova: The Chopin project. Fragmentarische of volledige uitvoeringen van Andante spianato et grande polonaise brilliante in G op. 22; Ballades nr. 1 in g op. 23 en 4 in f op. 52; Étude in e op. 25/5; Fantaisie-impromtu in cis op. 66. fragmenten uit Pianoconcert nr. 1 in e en 2 in f; ged. Pianosonate nr. 2 in Bes; Étude in c op. 10/12; Scherzo nr.  2 in in bes op. 31. Wals in cis op. 64/2. Met het Miami symfonie orkest. YouTube. (65’). 2017

Surfend op Internet deed ik een opvallende en geheel toevallige muzikale ontdekking. Bij de pianisten had je vroeger de Engelse Moura Lympany (1918 - 2005) die tijdens een recital voor ieder werk een andere avondrok aantrok.

Tegenwoordig gaat de in 1985 in Tashkent geboren, later naar de V.S. uitgeweken Lola Astanova in haar alleen op YouTube te volgen Chopin project met de nu ter beschikking staande huidige middelen eenzelfde weg. Pianospelen kan ze voortreffelijk en wat ze laat horen is goed, ze ziet er heel aantrekkelijk uit, maar het zou prettiger zijn wanneer ze eens een normaal programma op cd opneemt om haar op haar werkelijke interpretatieve kwaliteiten te kunnen beoordelen.

Toch misschien aardig om eens naar te kijken en luisteren.