ASTRAEA ENSEMBLE: ARCHIPELAGOS OF SOUNDS IN THE OCEAN OF TIME E.A.
CD Verzamelprogrammas

Astraea ensemble: Archipelagos of sounds in the ocean of time; Dolcissimo; Death valley. Met Vyascheslav Artyomov (slagw) en Miles Anderson (tromb). Métier records MSV 28595 (70’01”). 1977/1988 

Dit is een unieke cd die eerst onder een ander nummer in Rusland werd uitgebracht, maar later gelukkig algemeen verkrijgbaar werd. In 1975 besloten drie Russische toonaangevende componisten, Sofia Goebaidulina (1931), Vyacheslav Artyomov (1940) en Andrei Suslin (1950) het ensemble Astraea te vormen om Oosterse, met name Transkaukakische volksmuziek voor blazers, strijkers en slagwerk op traditionele instrumenten zoals daar zijn duduk, salamuri, tar, kiamancha, chonguri, kanon mandoline en diverse types slagwerk en klokken op spontaan geïmproviseerde wijze zelf uit te voeren.

Voor Death valley, dat als quasi elektronisch stuk ook een improvisatie is op basis van een apart arrangement van een Duits liefdesgedicht dat werd teruggevonden in het dagboek van tsaar Nicolaas II, is de hulp van de hulp ingeroepen van de bekende Amerikaanse trombonist Miles Anderson.

Exotische muziek met een bijzondere achtergrond, heel boeiend om naar te luisteren.