SCHMID, LAURA: POSTIGLIONE, IL
CD Verzamelprogrammas

Laura Schmid: Il postligione. Hasse: Blokfluitsonates in D op. 2/1 en D  op. 2/2; Preludium voor klavecimbel in Bes; Veracini: Blokfluitsonates in d ‘Pasticcio’, F en a; Zelenka: Canon ZWV. 191; Sonate voor soloinstrument en b.c. nr. 9; Ciaccona uit Vioolsonate in d op. 2/12 Sonate accademica (bew.). Met Ensemble d’Istinto. Ars Produktion ARS 38.561 (74’24’). 2017

Voor haar recital met de titel ‘De postiljon’ keerde de Duitse blokfluitiste Laura Schmid quasi terug naar het hof van August de Sterke in Dresden aan het begin van de achttiende eeuw toen Hasse, Veracini en Zelenka als musici aan dat hof waren verbonden.

Het programma bestaat deels uit oorspronkelijke composities en deels uit goede bewerkingen. Laura Schmid is een markante en virtuoze blokfluitiste die voor uitstekend bevallende vertolkingen vol elegante gratie, fantasie en met een fraaie ronde toon afwikkelt. 

Haar begeleiders: Claudius Kamp (barokfagot- en blokfluit), Bruno Hurtado Gosalvez (bssviool), Sam Chapman (theorbe, aartsluit, barokgitaar) en Eriko Wakita (kl., orgelpos.) zorgen voor degelijke, maar niet steeds heel gevoelige begeleiding. 

Opnieuw werden hier op harmonieuze wijze wat barokparels aaneengeregen.

Wie het origineel van de Vioolsonate op. 2/12 van Veracini wil horen, vindt zijn ideaal bij Enrico Gatti met Guido Morini (kl) en Alain Gervreau (Arcana A 456).