Uitvoerende Kunstenaars

NIKKI MILOU

NIKKI MILOU: SINGER EN SONGWRITER UIT ROEPING

 

Wie even op internet surft na de naam Nikki Jansen of Nikki Milou te hebben ingetoetst, treft haar aan op Facebook als ’Singer of Pop, Dance and Electronic music’. Als Nikki Milou heeft ze een eigen website.

Interessanter lijkt om eens in een interview een samenvattend beeld te geven van deze getalenteerde en gemotiveerde artieste.

 

Kom je uit een muzikaal nest?

 

Absoluut niet, mijn vader en broer kunnen het verschil tussen tonen net (niet) horen haha. Mijn moeder heeft overigens in haar jeugd wel op gitaarles gezeten. Dit heeft zij echter te weinig bespeeld om het momenteel nog feilloos te kunnen. 

 

Wanneer besloot je zangeres te worden?

 

Vanaf mijn 6e zei ik het altijd al, maar vanaf ongeveer 13 jaar werd het serieus. Ik volgde de vooropleiding zang-theater en dans aan STA (Stichting Theaterstudio Apeldoorn) om mijzelf klaar te stomen voor het conservatorium of de musical academie. 

 

Waarom ben je na een jaar met die zangopleiding gestopt? Vond je dat je er te weinig aan had of beschouwde je jezelf als natuurtalent dat geen zangtechniek, stemvorming en coaching nodig had? 

 

Ik wil mijzelf absoluut geen natuurtalent noemen. Mijn stem is hees en dat brengt de voor- en nadelen met zich mee, waardoor er training nodig blijft. Ik ben gestopt met het conservatorium, omdat ik mij niet op mijn plek voelde. Ik ervoer te veel druk, prestatiedrang en afgunst onder de studenten. Ik wil niet persé zeggen dat die afgunst er ook daadwerkelijk was, maar ik was 17 jaar en ondervond dit zo. Daarom besloot ik om een einde te maken aan de buikpijn, die veroorzaakt werd door het naar school te moeten gaan en een totaal andere weg in te slaan namelijk de opleiding HTRO. 

 

Kun je een omschrijving geven van je speciale stemkwaliteit? 

 

Mijn kwaliteit is dat luisteraars na één keer mijn stem gehoord te hebben, mijn stem de volgende keren direct herkennen en dit koppelen aan Nikki Milou. 

 

Hoe zou je de stijl van je songs nader willen omschrijven?

 

Ik heb diverse projecten gedaan in verschillende stijlen. Na het programma ‘the next pop talent’ richtte ik mij vooral op  de meezingers. Vervolgens focuste ik mij op de house/electronic scene door mee te gaan met dj’s als mc/vocalist. Verder kwam ik in contact met Gunz for Hire, die mij de kans gaven om een track voor hen in te zingen en op grote hardstyle evenementen te zingen (zoals Qlimax en Rebirth Festival). Tot slot ben ik bezig met mijn eigen muziek en dit wil ik categoriseren tot het genre pop en dit is ook de richting waar ik mij op wil focussen. Echter betekent dit niet als er een tof aanbod komt voor een samenwerking in een ander genre, dat ik het per definitie af sla. Ik houd wel van een uitdaging. 

 

Is er een reden om je zowel als Nikki Jansen als in de persoon Nikki Milou te manifesteren?

 

Een aantal jaren geleden trad ik vaak op als Nikki Jansen. Begin 2017 heb ik besloten om als Nikki Milou naar buiten te treden en dit zal ook zo blijven. Ik hoop daarom ook, dat Nikki Jansen langzaam op de muzikale achtergrond zal vervagen. 

 

Is er duidelijk iets aan je stem of stijl dat je onderscheidt van anderen? 

 

Ik heb een vrij hese stem, die direct opvalt. Het is lastig om te bepalen, waarom mijn stem nou zo onderscheidend is, maar het heeft zeer waarschijnlijk te maken met mijn sound, manier van zingen en variaties die ik toepas bij nummers. 

 

Heb je duidelijke voorbeelden, idealen? 

 

Camila Cabello, Rita Ora en Ella Eyre zijn momenteel mijn top favorieten. Ik vind dat zij erg sterke catchy tracks uitbrengen en hun marketingstrategie is zeer doordacht. 

 

Hoe is je begeleiding geregeld? Een vaste groep met sax, drums, gitaar? 

 

Nee, momenteel treed ik nog op met dj’s. Het is nog de vraag of ik een band zoek voor optredens met mijn eigen werk of dat ik meer feeling heb met optreedbanden. 

 

Is er ook een vast team geluidsmensen?

 

Wanneer ik optreed, dan gaat er zeker iemand mee of er moet een professional op de locatie aanwezig zijn, mits de mogelijkheid er is om voorafgaand een soundcheck te laten plaatsvinden. 

 

Heb je regelmatig radio optredens of ben je vaak gast op festivals? 

Radio helaas nog niet zoveel. Er staan wel een aantal grote festivals op de planning deze zomer, waar ik nog weinig over kan zeggen. 

 

Hoeveel optredens heb je ongeveer per maand? 

 

Ik ben de optredens in het genre house aan het afbouwen en merk dat ik mijzelf opnieuw moet bewijzen en in de markt zetten in het pop genre. Dit maakt dat mijn agenda op veel plekken nog vrij is. Na schatting heb ik momenteel 3 optredens per maand. 

 

Regel je de eigen promotie en p.r.?

 

Yes dat doe ik. Sta wel open voor een samenwerking met een goed managementbureau of boekingskantoor. 

 

Kun je een paar van je succesnummers noemen?

 

Het nummer Gunz for Hire ft Nikki Milou - We will be immortal moet nog uit gaan komen, maar we verwachten dat deze track het erg goed gaat doen door alle positieve reacties van het publiek tijdens de optredens en online. Verder heb ik nog geen eigen werk uitgebracht. 

 

Verspreidt je je muziek ook via Spotify of YouTube?

 

Op Youtube plaats ik zo nu en dan covers die ik opneem. Mijn eigen werk is nog in de maak, maar die zullen zeker op deze platformen gedropt worden. 

 

Mogen we ooit eigen cd’s van je verwachten?

 

 

CD’s zijn misschien niet meer helemaal van deze tijd, maar eigen tracks op muziekplatformen zullen er zeker gaan komen en ik hoop stiekem in 2018 nog.